lördag 18 december 2021

Isolering av vind

Uppe på vinden på sidobyggnaden var det isolerat med glasull. Ena halvan av vinden hade ett trägolv och andra halvan var bara isolerad utan någonting som täckte det. Det låg en del lösa plank som visade sig höra till yttertaket, då det fanns vattrännor i planken. Förmodligen var de tänkta att användas till golv. Jag tänker i varje fall använda dem som det så får vi se hur långt de räcker.

Ovan köket såg det ut så här efter upprensning, sopning och flera dammsugningar. 




Mellan köket och rummet. Det mörka är troligtvis från salt som spillts ut. Mellan bjälkarna låg det tjocka packade lager med mossa, kottar, pinnar och lingonris. På det låg det papp, glasull och mängder av råttbajs. Då allt var väldigt dammigt fick allt rivas ut. 
Här ser man tydligt att kökstaket är äldre än taket till rummet. De är båda handhyvlade men det äldre är grövre och de flesta planken är bredare. De ligger även på olika höjd. Väggen mellan rummen, som tidigare varit yttervägg, har varit något högre.

Drevning påbörjad runt kanterna. 

Därefter vindpapp. Använder den främst för att det inte ska falla ner partiklar från isoleringen.

Sedan cellulosaisolering. Den har en tjocklek på 14,5 cm så den blir något för tunn att isolera med här. Jag hade tänkt fylla ut hålrummet med lösull från samma tillverkare men tyvärr var den för tillfället slut, så jag fyller upp resterande 0,5 cm med sågspån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar